Éjjen a haza!Levelek

Mesék

TévéSzabályzat

Tények

KéptárDr.Gumby

M.O.P.12 rugó

Nemblog!

1/heccSzójjábe!

Talpak alakulat hivatalos it(al)lap

2008. 11. 13. 09:01 Subba brazilozik Biri
Hozzájuk is eljutott...
Kapcsolódó linkek:
Link
 
2007. 11. 15. 15:47 Internet, meg amit akartok Weevil
A másik, hogy a helyi \"kábeltévét- és internetet kevésbé, illetve minőségileg megkérdőjelezhető formában szolgáltató társaság\" kitalálta, hogy kapjon az önkormányzat IP-telefonokat. Tök jó egyébként, nem kéne fizetni érte, cserébe nem is lehet rajta telefonálni, csak bizonyos olyan körzetekbe, ahol vagy nem él senki, vagy nincs fogadóállomás. Mindegy...
Lényeg, hogy hétfőn kijöttek, hogy ők akkor beinstallálják a rendszert a központba. Fél óra szarakodás után jókedvűen, fütyörészve elpályáztak. Azóta nincs telefon a hivatalban. Másnap-harmadnap kimentek ugyanettől a cégtől más emberek is, szintén szarakodtak, szintén elvonultak. Telefon továbbra sincs. Egy beugrós tékomos akárkinek annyit sikerült tűzoltásként csinálnia, hogy egy másik vonalat valahogy direktbe rákötött, és most az adott számon mégis csörög egy telefon a hivatalban (persze nem a titkárságon, hanem valamelyik eldugott belső szobában... egy messzi-messzi galaxisban).

Mára megint ígérték, hogy kimennek és megcsinálják. Nyilván nem fognak menni, mert 3-kor még nem jelentek meg. Ilyenkor vagy este fél 7-kor kopogtatnak a külső nagykapun, számítva arra, hogy olyankor még hápperszehogy vannak dolgozók az épületben; vagy nemes egyszerűséggel nem jönnek, de akkor 2 héten belül egyáltalán.

Azért jó ez a cég, mert minden félévben egyszer eljátszanak valami ilyesmit. Nem lehet igazán unatkozni mellettük, jókedvű vidám kis fickók. Nemrég egy ismerősöm hívott fel, hogy nálam megy-e a internet, mer nála úgy néz ki, eltörött. Mondom én már nem ezeknél vagyok. Ja, úgy könnyű... és elmesélte, hogy most megint éppen ott tart az internet szolgáltatás, hogy levélben kiértesítették a júzereket, hogy nem kell befizetni a havidíjat, mert annyi leállás volt. Ha már ezt maguktól ajánlják fel, akkor el tudom képzelni... a hónap 26-28 napján sztem nem volt net. Áldom az eget, hogy tavaly novemberben lejárt a hűségem, és abban a pillanatban gondolkodás nélkül szolgáltatót váltottam.

Ilyen ez, fejlődő ország, fiatalos dinamikus csapat, fejlődési lehetőség, versenyképes fizetés. Végülis Bäumgärtner Zsölt is versenyképes volt. LOL

Nem magyar vagyok, turista.

 
2007. 11. 15. 15:35 BSA olé Weevil
Ma megint két vicces történetem van az önkormányzatok, és hozzájuk kapcsolódó külső partnerek és egyéb szolgáltatók vadregényes világából.
Az egyiknek az előzménye, hogy tavaly novemberben kaptunk egy levelet a BSA-tól, hogy márpedig azonnal küldjük be a szoftvernyilvántartásunkat, különben beperlik az egész világot, és minden helyi lakos börtönben fogja végezni. Egy kibaszottul arrogáns, nagyképű, fenyegetőző levél volt. Arra is hivatkoztak benne, hogy mostmár ők azért ennyire mérgesek, mert nem küldtük meg időben a nyilvántartást a korábbi felszólításuk után. Visszakerestettem az iktatásban, semmiféle korábbi levelük nem volt. De úgy voltam vele, hogy basszák meg, hátha leszállnak rólunk - tehát csináltam excelben egy 1 oldalas kis táblázatot, felirkáltam az XP-ket, Office-okat, serial-lal együtt, és odaírtam mögéjük, hogy pályázati úton nyert OEM szoftverek (egyébként ez igaz is).

Akkor még egyébként nem volt az oldalukon letölthető nyilvántartási formanyomtatvány. Ellenben küldtek postán két kémprogramot, hogy azokat telepítsem fel minden számítógépre, és majd azok szépen összegyűjtik az adatainkat. (Nyilván kivágtam a kukába ezeket a szarokat.)

Namost, ismét november van, megérkezett egy újabb levél a BSA-tól, hogy az 1 éve beküldött nyilvántartásunk formailag hibás, és a mellékelt űrlapon küldjünk be mindent újra. Ezen az űrlapon egyébként elég vicces adatokat kérnek még, beosztások, hónaljszőrzet, nemi betegségek, zabigyerekek felsorolása, ésatöbbi - minden, aminek semmi köze a szoftverekhez. Ha nem vallunk azonnal, akkor beperlik az egész világot, ránk küldik az APEH-et, az FBI-t, a CIA-t, a DVSC-t, ABS, ASP, PHP, meg minden betűszavas bármilyen szerveződést. És természetesen az önkormányzati dolgozókon felül minden helyi polgár nemhogy börtönben végzi, de egyenesen ki lesznek végezve egy hatóságilag engedélyezett lokális népirtás keretében. Mert nekik erre joguk van, az i.e. 345. DMCDXXI./DXMMDXMDX/12349876234/1234123/a törvény 23/wer/234/utp paragrafusa alapján. Mindezt egy kibaszottul arrogáns, nagyképű, fenyegetőző hangvételben foglalták össze, ahogy korábban is.

Mivel épp a napokban húztam fel magam egy csomó BSA-s történet és blogpost kapcsán, úgy döntöttem, hogy hivatkozok én is egy ősi törvényre, és a saját értelmezésemben alkalmazni fogom. Nagyon egyszerű, a következőképpen szól: 4. parancsolat - apádat és anyádat! (a "tiszteld" önkényesen kihúzásra került a kultúrházban egy rumosteadélutánon) Ezt az álláspontot közöltem a jegyzővel és a polgármesterrel is, és megbeszéltük, hogy a továbbiakban a BSA-s leveleket legyintés+félmosoly kombóval iktatjuk a nulla-pont jelentőségű ügyek közé. Ha pedig kijönnének ellenőrizni, akkor egy híg, fosatós kávé elfogyasztása után a közmunkások kiegyenesített kaszáló- és szegélyvágó gépekkel, valamint a közeli pékségből kölcsönkért ügyintéző eszközökkel (nudge-nudge) körbevezetik őket a falun.

Ennyit errőh. Éjen a páht!

 
2007. 11. 14. 14:12 Gojóka magyarázza az SMS-t Gojóka
Az SMS itten System Management Server (vagy Service? tudja a ló, utánanézni meg lusta vagyok:)). A Microsoft ezzel egy újabb lépést tesz afelé, hogy átvegye az irányítást a bolygó felett - amit jelenleg egyébként a Vénuszról jött szopórémek kontrollálnak titokban.
Az rádiótechnikához teljesen fű vagyok, azt viszont biztosan tudom, hogy ha sok rádióhullám van körülöttem, akkor elolvad az agyam és kifolyik a szemgolyóm. Ezt remekül illusztrálták az Indiana Jones és az elveszett Frigyláda fosztogatói című filmben. Öveges professzor ebben az ismeretterjesztő filmben egy náci ügynököt alakított, akinek a kezébe égett a BKV bérlete. A lényeg, h Mr. Öveges szeme kifolyik, amikor valamelyik pajkos hitlerjugend kinyitja a Frigyládát, és kiszabadul a rádióhullám. Ez olyan jól sikerült, hogy még nagy fény is van hozzá. Mondom, nem értek a rádiótechnikához, de hallottam valahol, hogy ha sok a rádióhullám, akkor fényjelenségek is vannak. Magyarországon ritka az ilyesmi, mert a megszorító csomagok miatt kevés a rádió (viszont a finneknél van északi fény, tehát ott megy a rádióbiznisz!). Mások mondták, hogy vannak ilyen elektromos (?) hullámok a mikrosütő meg a mobiltelefon miatt is, de ezeket az embereket lenézően kinevettem. Nekem van mobiltelefonom és mikrosütőm is, de egyikből sem szólt még a rádió sosem. Nem mintha nem próbáltam volna. Az rll file-okkal még régen találkoztam kétszer is: egyszer lecsóba tettem belőle, de kesernyés utóíze lett tőle a kajának, amit uram, megboldogult Tibald bácsi egy jobb csapottal reagált le, azóta az a fele az arcomnak béna. A másik alkalommal MS SQL szervert buzeráltam - Tibald a nyugdíjával kapcsolatos információkat akarta adatbázisban tárolni. Aztán vérszemet kapott, és a végén az egész falu a szerveren lógott, kénytelen voltam a sparhelt helyére egy SQL server clustert betolni, hogy ne omoljon össze a rendszer a nagy terhelés miatt. Azóta hideg van, de a dolog működik - igaz, a nyugdíjunk 2020-ig licenszek fizetésére megy el. Tibaldot ez kissé frusztrálta is, ami egy balegyenesben csapódott le. Ettől a maradék idegek is elhaltak az arcomon, ami pókernél jól jön, de például nem tudok egy jót nevetni. Legalábbis ijesztő látvány.

A lényeg, hogy az rll file-ok ilyen SQL Server resource stuffok voltak, scriptek, miegymás.
Remélem segítettem.

Ölel:
Nadragulya néni

 
2007. 06. 08. 08:18 Filmmúzeum Biri
Mostanában van egy sorozat a Filmmúzeum nevezetű adón, ami különféle együttesekről szól.
Tegnap volt Kispál és a Borz, volt már PUF, Beatrice, KFT, hogy csak néhányat említsek. Az egyes részeket elég sokszor ismétlik, szóval el lehet még csípni némelyiket, de a Kispálosat 100%.

 
2007. 03. 16. 11:18 Ünnep van? Akkor Bádpencer! Biri
Nincs ünnep mindenki kedvenc Bádpencere nélkül. Aranyeső Yuccában! Olé!

 
2007. 02. 24. 11:14 Egész nap MP a Filmmúzeumon! Biri

 
2007. 02. 12. 17:39 Teszt Cserry
Vivát István!
Egyébként lekéstétek. Lassan ért ide a mail.

 
2007. 02. 12. 17:01 Teszt Weevil
Most akkor Istvánt, vagy Vivát???

 
2007. 02. 12. 16:53 Teszt Cserry
1001. január 1. 12:15
Este koronázzák István. Aki tud jöjjön el.
Vivát.

 
2007. 02. 12. 15:47 Teszt Ficsy
2007.02.12. 15:47

 
2007. 02. 07. 09:08 ORTT vs Mp Biri
Azért ez már kicsit dulva, ahogy Lobert Ledfold mondaná.
Nincs jobb vagy más dolguk ezeknek, mint ilyen baromságokat művelni. Érdekes, hogy más csatornákat szinte csak azért büntetnek meg, mert egyoldalú a tájékoztatásuk, vagy mert megsértettek ilyen-olyan kisebbségi, nagyobbsági jogokat. A karika miatt szinte soha.
Kapcsolódó linkek:
Index cikk
 
2006. 05. 09. 21:57 Kretens Josh
Igen! :) Ez érdekes volt, hogy négy nevet sorol fel (gondolom balról jobbra haladva), de a képen hatan vannak (gondolom balról jobbra haladva).

 
2006. 05. 09. 20:12 Napiasz Weevil
De akár innen is válogathattak volna: http://kretens.com/kepek.html
Ezt a címet is a képkeresőből néztem ki, a mienk melletti képen látszik eleve a cím, hogy kretens.com. A mienk alatt meg látszik, hogy alakulat.talpak.org. Tipikus magyar bulvár szokás szerint leszarta, hogy honnan való a fénykép, aszitte, hogy "a neten találta" és ezzel el van intézve minden. De hogy még az sem tűnt fel, hogy a zenekarban 4-en vannak, a képen meg 6 totál más ember, és egyébként is.... se... Igénytelenség.

 
2006. 05. 09. 17:34 Napiasz Josh
Hátrább vagyok hőkölve!
Egyébként tényleg:
http://images.google.co.hu/images?hl=hu&q=kretens&sa=N&tab=wi
Ott figyel a második sorban.
Kapcsolódó linkek:
Kretens
 
2006. 05. 09. 16:55 Napiasz Weevil
Asszem a kép neve kretens.jpg, ami az alakulat oldalon a képtárban fent van. Gyanítom, gugli bácsi képkeresőjével találhatták. Dehát ennyi erővel odarakhattak volna egy képet a gyermekeit etető gólyáról is... ahogy látszik, halál mindegy nekik, hogy a zenekart ábrázolja, vagy sem. :))

 
2006. 05. 09. 16:30 Kretens Weevil + Biri
A Napi Ász nevezetű, enyhén kétséges színvonalú újság lehozott egy pár mondatos megemlékezést a Kretens zenekarról.

Innentől pedig Weevil veszi át a szót:
Nyilván basztak rá, hogy nem a zenekar van a képen, gugli bácsi kidobta nekik a képünket, és minden további nélkül berakták a lapba.

Namármost, nemtom, hogy a csökkentértelműség kibúvót jelent-e ilyen esetben az újság részére, gondolok itt pl. személyiségi jogok megsértése, fénykép engedély nélküli közlése, ésatöbbi. Mondjuk én pereskedni nem fogok velük...

Esetleg az alakulat oldalon egy rövidebb megemlékezést írhatnánk a napiászról, felfedvén a szörnyű titkot, miszerint a szerkesztők nemcsak normális emberi értékrend, de egyenesen agy nélkül születtek, élnek, és világítanak a lapkiadás telehányt egén.
Kapcsolódó linkek:
Kretens a Napi Ász szerint
 
2006. 04. 20. 12:44 MPFC maraton Biri
Április 22-én 12:00-tól 20:10-ig a Filmmúzeumon.
12:00-tól 19:00-ig leadják a 23-34. részt, majd utána 19:00-tól 20:10-ig 41-42. részt.

 
2006. 03. 27. 08:42 Csák Norisz Biri
Lassan elegem van az egyre erőltetettebb Chuck viccekből, de azért egyet elmondok: mától a Viasat3-on Csák Norisz hetek lesznek.
U.i.: Ez nem vicc.

 
2006. 03. 08. 08:16 The Return Of The Isaura Biri
Az új Isaura sorozat március 10-én, pénteken kezdődik a Romantica adón. Jajj, de izgulok, mi lesz...
Kapcsolódó linkek:
A Escrava Isaura
Brazilizátor
 

Tovább is van, mondjam még?

 

Szójjá bele!

"Nyomtatható, de minek" változat

Le!
Fel!