Éjjen a haza!Levelek

Mesék

TévéSzabályzat

Tények

KéptárDr.Gumby

M.O.P.12 rugó

Nemblog!

1/heccSzójjábe!

WBP - World Bandi Program

(Elkövette: Biri, címzett: soksok jó ember)

Emberek! (Akinek nem inge, ne vegye magara!)

Gojoka hathatos segitsegevel kidolgoztuk az evezred legnagyobb szabasu segelyezo-programjat. A programot mar tamogatja a WFP, a WWF, az UNESCO, es az EU par segelyezo-, vagy vedelmi programja is. A program igen egyszeru: Miert tagadnank meg a vilag tobbi nepetol, hogy nekik is legyen egy Bandijuk? Magyarorszag nem sajatithat ki egy ilyen embert (???)!

Ezert letrehoztuk a

WBP-t (World Bandi Program),

amelynek jelszava:

BANDIT MINDENKINEK!

A WBP a WFP-hez (World Food Program) hasonloan ellatna a Bandiban szegeny teruleteket Bandival. A rata a kovetkezo: Magyarorszagon kb. 10 millioan elnek. Erre a szamra jut 1 Bandi. Tehat az orszagok kapnanak minden 10 millio lakos utan 1 Bandit. (Az adatokat igen nagyvonaluan kezelem, amire fel is hivtam mindenki figyelmet aki a programban reszt vesz. Utolagos reklamaciot (pl. Nekunk eggyel tobb Bandi jarna!) nem fogadunk el.) Azok az orszagok, amelyeknek lakossaga nem eri el a 10 milliot, tobben kozosen kapnanak egy Bandit, ami idoaranyosan tartozkodna az orszagokban. A nagyobb orszagokban felfele kerekitenenk (tehat minden MEGKEZDETT 10 millio lakos utan jonne a Bandi). Kina peldaul szo nelkul kapna 110 Bandit. Tudom, hogy nincsenek meg annyian, de lesznek! Joleso erzes tolti el lelkemet, ahogy arra gondolok, hogy mondjuk az etiop kisgyerekek ezentul ugyanolyan kitoro lelkesedessel varjak majd az ejtoernyovel ledobott Bandikat, mint a rizst szallito repulogepet. Az ilyen pillanatokert erdemes az embernek elnie. Tudom mar, hogy ha meghalok, valamit hagytam a vilagra. Es ez buszkeve tesz.

A Bandikat amerikai, indiai es orosz tudosok segitsegevel hoznank letre, az eretedi BANDI (ezentul: B) genallomanyanak felhasznalasaval, klonozassal. Az oroszokat azert vonjuk be, mert hatha elbasznak valamit, es akkor a siker meg nagyobb lesz.

B-t Magyarorszag megtartana maganak, de bizonyos intezkedeseket foganatositana. Ezek kozul elso lenne B fogsagba ejtese, es az emberre valas folyamatanak tanulmanyozasa a peldanyon (lehet, hogy megvan a hianyzo lancszem az evolucioban!).

A klonokat B egy elhullajtott hajszalanak (csak bele kell nezni a mosdoba, alapanyag van boven) DNS-e segitsegevel hoznank letre. A klonozott egyedek DNS- spiraljaba egy hianyossagot epitenenk bele, amely azt tenne lehetove, hogy ha az alany nem kapja meg a napi lekvar-adagjat, akkor elpusztul. Erre biztonsagi okokbol van szukseg, hogy a klonozott egyedek meg inkabb ra legyenek szorulva a tarsadalomra, mint B, hiszen senki nem akar elszabadult, elvadult Bandi- hordakkal foglalkozni.

Tovabbi hozzaszolasokat, javaslatokat, valamint tamogatast a program kivitelezesehez szivesen varunk. Cimunk: WBP / Scala BS; Zurich 8052, Kashaldenstrasse 5.; Switzerland.

Udvozlettel:

Biri Gizella
ugyvezeto igazgato
WBP

 

Szójjá bele!

"Nyomtatható, de minek" változat

Le!
Fel!